Koncerti

A Rock & Roll Fable: Repetitor
Dom Omladine, BG
December 12, 2015
http://www.tajanstvenivoz.net/wp-content/uploads/2015/12/repetitor.jpg

A Rock & Roll Fable: Repetitor u Domu omladine 12.12.2015.
Sinoć sam bio na koncertu trija Repetitor. Fantastično veče. Duh rokenrola, oslobođen svih stega, jurcao je dvoranom Amerikana beogradskog Doma omladine. Udarao u zidove, skakako do plafona, valjao se po patosu, leteo kroz zadimljenu salu. Publika je bila oduševljena, u potpunoj ekstazi. To su novi ljudi, prosek oko dvadeset i neke godine. Odličan je to podatak. Rokenrol bajka, iz podnaslova onog čuvenog filma Voltera Hila, ima nove sledbenike.
Repetitor sam prvi put slušao kad su kao predgrupa nastupali na koncertu benda iz San Franciska Thee Oh Sees. Bio je to zakasneli prvi randevu sa ovim bendom. Međutim dobro je bilo okruženje. Repetitor, svojom verzijom rok muzike, se potpuno uklapaju u zvuk nove, pankoidno-garažne San Francisko scene. Boris Vlastelica, sa figurom izgubljenog člana Ramonesa, je, jednostavno rečeno, beogradska verzija Taja Sigala. Ta energija, taj kreativni potencijal, taj odnos prema muzici i publici.
Sinoćni koncert trija Repetitor je bio besomučna rok orgija. Energija sa scene se lako prenela na publiku. Poznata, malo zaboravljena, koreografija je ponovo oživela. Kraudsurfing, stejdždajving, pogo ples i druge stvari bile su u opticaju. Boris je iz pesme u pesmu postajao rok zvezda kakvu nismo imali na ovim prostorima. Njegove dve ortakinje iz benda su ga pratile u stopu. Ana-Marija je scenska pojava bez premca. Temperament, izgled, talenat, ples – kao neka pankerska verzija Suzane Hofs. A šta reći za bubnjarku? Ona je ubijala sinoć, kao Meg Vajt na spidu.
Pre neki dan smo imali odlične Halftones u KC Grad. Pre toga Ljubičice i Jesenji Orkestar u Božidarcu. Sledeće nedelja nas čekaju On Tour i Jarboli u Gun Clubu, Crvi i Ljubičice sa Ilijom Ludvigom u KC Grad. „Rock and roll is here to stay“, što bi se reklo.

Share

No comments yet