Koncerti

HOLY WAVE (Austin, TX, U.S.A.)
KC Grad, Beograd
January 1, 1970
http://www.tajanstvenivoz.net/wp-content/uploads/2016/03/Holy-Wave-KC-Grad-B2-poster-2016-v1.1_zps9ybroowj.jpg

Utorak, 29. mart – Novi Sad @ Firchie Think Tank
Sreda, 30. mart – Beograd @ KC Grad

hw

Holy Wave se ističu zvučnim sklopovima kojima probijaju okvire magle i dima karakteristične za prosek, dakle, većinu današnjih psychedelic bendova.
Petorica multiinstrumentalista iz Ostina, Teksas proizvode debele slojeve zvuka koji se uvijaju i okreću kroz komplikovani lavirint reverba i ehoa, ističući Teksas kao državu sa vodećim psihodeličnim grupama kako još iz druge polovine 60-tih i 13th Floor Elevators, tako i poslednjih nekoliko godina ponajviše zahvaljujući The Black Angels i Austin Psych Fest-u gde su se i Holy Wave tri godine zaredom (Austin Psych Fest 3, 4 i 5!!) pojavili kao jedni od najvažnijih reprezenata žanra.
Bend je formiran 2008. u El Pasu, ali su 2010. odlučili da se presele u Ostin kao prestonicu psych zvuka.
Prvi LP objavljuju 2011. Ploča je naslovljena „Knife Hits“ izvedeno iz omiljenog im metoda konzumiranja hašiša. Potom, 2012. izlazi EP „The Evil Has Landed“, a obe ove ploče naći će se objedinjene na albumu iz 2013. pod nazivom „Evil Hits“.

hw

Početkom 2014. stiže i album „Relax“, ploča koja će ih vinuti u sam vrh psihodelične ponude potvrdivši već dugogodišnje uverenje da se radi o jednom od najzanimljivijih predstavnika žanra, posebno kad su živi nastupi u pitanju.
Holy Wave se sjajno kreću u vodama psihodeličnog roka, to čak možete vezati za njihovo teksaško poreklo, međutim ovaj bend vrlo vešto barata i žanrovima ne baš povezanim sa najvećom državom u SAD. Shoegaze i Dreamy Pop su najmanje još dve etikete koje im se komotno mogu prišiti i to je zabeleženo na genijalnom „Relax“ albumu i na sledećem vinilu, a iz prošle godine „The Evil Has Landed Part II“. Koliko god kao Teksašani vukli nasleđe Roki Eriksonovih 13th Floor Elevators, toliko kao klinci koji rastu danas crpe uticaje neameričkih bendova poput My Bloody Valentine ili Spacemen 3, a istih kod Holy Wave ne manjka, naprotiv.

hw

Holy Wave uskoro stižu na evropsku turneju u okviru koje će svirati i u Beogradu. 2016. godina započinje sa dva bitna i povezana psychedelic sastava iz SAD, a to su Night Beats, 6. februara i Holy Wave, 30. marta, oba u KC Gradu.
Karte za koncert Holy Wave biće u pretprodaji od subote, 13. februara po ceni od 600 dinara u Gradstoru KC Grada (ponedeljak- subota od 17-20h) do 1. marta kada se cena karte podiže na 800 dinara. Na dan koncerta na ulazu u KC Grad cena karte biće 1000 dinara.

HW @ bandcamp
HW @ Facebook
HW @ Zuma Bookings
HW @ Levitation
HW @ Pitchfork
Recenzija
HW @ Anon Magazine

Video:

 

Poster:

hw

 

Share

No comments yet