Koncerti

Screamadelica: Halftones u KC Grad
KC Grad, Bg
December 10, 2015
http://www.tajanstvenivoz.net/wp-content/uploads/2015/12/halfotnes.jpg

Screamadelica: Halftones u KC Grad 10.12.2015.

Kad sam sinoć, nešto pre deset, ušao u KC Grad osetio sam da će veče biti posebno. Nešto mi je govorilo. Bina je bila savršeno sređena a mikseta na mestu gde obično ne stoji. Kad sam video Gorana Crevara kako podešava reglere znao sam da ćemo prisustvovati izuzetnom rok događaju. Tako je i bilo.
Iz dima i sonične magle oko pola jedanaest je izronio moćan zvuk benda Halftones. ’Screamadelic’ hepening je otpočeo. Vriskavi glas Suzane Sumrah i distorzirana gitara njenog kompanjona iz benda pocepali su stvarnost, razdvojili prostor i vreme.
Provukli smo se kroz nastalu pukotinu i sat i nešto tripovali u paralelnoj stvarnosti. Derutni savamalski kulturni centar nikada više nije ličio na neki svetski rok klub. KC Grad ispunjen zvukom Halftones podsetio je na ono rok svratište u koje zalazi Dejvid Hemings u filmu Blow Up. Verovatno i na CBGB dok su u njemu svirali Suicide, Television i Ričard Hel.
Zeleni laserski zrak koji je leteo iznad benda i zabadao se u publiku bio je putokaz za pravac u kojem treba krenuti. Muzika Halftonsa u kojoj je tekstura važnija od svega drugog, odličan je skor za unutrašnji trip. Atributi ’arty’ i ’noise’ određuju njene amplitude. I ne samo to. Određuju i potpuno apartno mesto ovog benda na beogradskoj sceni.

Share

No comments yet