Koncerti

Two Cow Garage
Gun Klub, BG
September 26, 2013
http://www.tajanstvenivoz.net/wp-content/uploads/2013/09/1229856_10201831763826700_185375160_n.jpg

Two Cow Garage (Columbus, OH, U.S.A.)

Četvrtak, 26. septembar – Beograd @ Gun Club | 21:30 | gosti: GO!ZILLA (Firenze, ITALY)
Petak, 27. septembar – Pirot @ Omladinski kulturni centar
Subota, 28. septembar – Paraćin @ Galerija
Nedelja, 29. septembar – Zagreb @ Močvara (gosti: My Buddy Moose)

uploadsTwoCowGarage_zpsd0972eb4

Two Cow Garage formirao je Micah Schnabel pre dvanaest godina u Kolambusu, Ohajo. Talentovani mladi dođoš iz malog grada ubrzo je privukao pažnju nekolicine lokalnih rokenrol zaljubljenika, ali presudno je bilo poznantsvo sa Chrisom Flintom, gitaristom i advokatom, koji je već u ranoj fazi razvitka benda primetio Schnabelov dar za pisanje pesama i muzike i koji se još tada ponudio da pomogne kao menadžer i povremeni drugi gitarista ovog trija.
Two Cow Garage objavili su šest albuma. Najpre „Please Turn The Gas Back On“, 2002. Zatim 2004. „The Wall Against Our Back“, a „Three“ iz 2007. pokupio je samo pozitivne kritike i većina recenzenata je složna u jednom – da Micah Schnabel poseduje raskošan talenat koji umnogome podseća na Paula Westerberga, predvodnika The Replacements. Uticaj The Replacements vidan je i na preostale tri dugosvirajuće ploče: „Speaking In Cursive“ (2008.), „Sweet Saint Me“ (2010.) i „The Death Of The Self Preservation Society“ čije se objavljivanje očekuje 10. septembra ove godine. Inače, budžet za poslednji album skupili su obožavaoci benda i tih 17000 dolara dovoljno govori o podršci koju su Two Cow Garage obezbedili dvanaestogodišnjom karijerom i iskrenim nastupima širom SAD i Evrope.

Može se reći da se Two Cow Garage kreću u vodama alt-country rocka. Ipak u obzir uzmite i punk-rock prošlost Micaha Schnabela, te nikako ne zaboravite i na poslednju reč u imenu grupe koja ni najmanje slučajno nije tu gde jeste, makar sam izraz benda nemao previše dodirnih tačaka sa garage punkom. Jednostavno, Two Cow Garage na energičan, znojav i glasan način prenose svoju, u suštini, country rock priču. Mnogo više slični bendovima poput Marah ili Drive-By Truckers, pa čak i Bruceu Springsteenu, nego The Gories ili The Oblivians. Svejedno, Schnabelov polupromukli vokal i odvrnuta pojačala iz kojih trešti glasna gitarska muzika privlačni su i ljubiteljima prljavijeg rokenrola kao i jasan poziv da ne propuste nastupe ovog američkog sastava.

5723670245_136de787ff_o_zpsf330a2ec

Za ovo koncertno predstavljanje najbolja preporuka je činjenica da se radi o bendu koji je u samo dve godine po objavljivanju prvog albuma kombijem „pregazio“ više od 332000 milja. Valjda dovoljno govori o njihovom sviračkom iskustvu, kvalitetu koncerata, a svakako je i sjajan background za jednog rokenrol pesnika kakav je Micah Schnabel oduvek hteo da bude. Delić živih nastupa zabeležen je i na oficijelnom DVD izdanju pod nazivom „The Long Way Around: One Badass Year With Two Cow Garage“. Od tada je prošlo skoro deset godina, a Two Cow Garage su odavno prešli i milionitu milju jureći za svojim snom s jedne na drugu obalu SAD i uzduž i popreko evropskog kontinenta.

Posle pet i po godina Two Cow Garage ponovo praše po Srbiji i okolini! Beogradski koncert tempiran je za četvrtak, 26. septembar, a mesto održavanja je Gun Club (Miloša Pocerca 10) s početkom od 21:30. Kao gosti, pre Two Cow Garage nastupiće psychedelic garage blues duo – GO!ZILLA, bend koji nastavlja tradiciju kvalitetnih garažnih grupa iz Italije (od The Mojomatics, preko Movie Star Junkies do Wildmen).

Karte po promotivnoj ceni od 700 dinara @ Pinball Wizard Records (TC EUROCENTAR, Makedonska 30, lokal br. 15) i to od 26. avgusta do 7. septembra. Od 9. Do 26. septembra na istom mestu karta će biti 900 dinara, a na ulazu u klub, u četvrtak, 26. septembra – 1000 dinara.

Official
Two Cow Garage @ Wikipedia
Two Cow Garage @ last.fm
Two Cow Garage @ Facebook

GO!ZILLA (Firenze, ITALY)
988661_344960245630525_1497123838_n_zps950362aa
GO!ZILLA su eksplozivni psychedelic garage blues duo formiran u Firenci, Italija januara 2012. pod velikim uticajem West Coast zvuka i garažnih singlova 60-tih. Debi EP „GO!ZILLA“ objavljen je u septembru 2012. za Santa Valvola Records, a ubrzo sledi i prvi singl „I’m Bleeding“ na Surfin Ki Records etiketi. „Go!Zilla Surf“ potom je uvrštena na kompilaciji povodom dvadesete godišnjice SHIVER magazina.
Bend je imao već četiri evropske turneje, preko 100 koncerata po zapadnoj Evropi i svirao je sa imenima poput: Thee Oh Sees, Night Beats, Shannon & The Clams, Bud Spencer Blues Explosion, Aucan…
Prvu dugosvirajuću ploču izdaće u oktobru ove godine za Black Candy Records u Italiji, Rough Trade u Velikoj Britaniji i Nemačkoj i Warner Bros (kao distributer za Italiju i Veliku Britaniju).

Par citata:
„..I’d call this six-track EP, an example of modern day acid punk… The EP kicks off with ‘I’m Bleeding’, the repetitious inclusion from its previous release completely justified by its windswept, howling drunken brilliance. The chorus contains a riff to die for. Elsewhere ‘No Man’s Land’ bludgeons your ears with discordant, windmilling sounds that has attitude almost pouring out of the speakers. It might be a bit frightening to the unprepared. ‘Get Me Out Of Here’ rumbles along, tremelo-ing your bowels into submission. Don’t look for melody here, ladies and gentlemen! Back To The Grave is starting to feel like a walk in the park compared to the contents here…. All in all these are decent and horrifying songs, well written and recorded for maximum punkadelic impact. Go, go-go, go-go-go Go!Zilla!“
(The Happening – Shindig magazine)

„…A direct sound with no useless frills, who stuns at the first listen, 16 minutes of pure wrapping and fascinating rock’n’roll.“
(Distorsioni.net)

„The florentian’s plays a 60′s garage, embittered in a “Mudhoney” way. I’m Bleeding is enough to understand their infected blues: a business card that many people would love to shows, a real sharp track written with red ink. Take it at your own risk“
(Shiver magazine).

GO!ZILLA @ Facebook
GO!ZILLA @ bandcamp

Share

No comments yet