Koncerti

LEFT LANE CRUISER
KC,Grad
November 10, 2015
http://www.tajanstvenivoz.net/wp-content/uploads/2015/11/Left-Lane-Cruiser-KC-Grad-B2-poster-2015-v1_zpsehumhmjx.jpg

Utorak, 10. novembar – Beograd @ KC Grad
Sreda, 11. novembar – Zagreb @ Tvornica

llc

Tri istetovirana skejtkoraša iz Indijane šibaju neušminkani, prljavi bluz rok i hilbili pank koji zvuči kao da je Hound Dog Taylor poživeo još 5 godina da snimi „Ace Of Spades“ ploču sa Motorhead! Ovo se čini vrlo realnom prvom utisku posle slušanja nedavno objavljenog sedmog albuma „Dirty Spliff Blues“ (Alive Records, 2015).
Left Lane Cruiser postoje od 2004. U početku si bili trio (gitara/vokal, bas i bubnjevi/usna harmonika/razne perkusije), ali je basista ubrzo napustio bend, a kao duo nastupaju i snimaju od 2004. do 2013.
Fredrick “Joe” Evans IV na gitari i glavnom vokalu i Brenn Beck na bubnjevima, usnoj harmonici i brdu raznih drangulija koje mogu da daju ritam na ovaj ili onaj način Left Lane Cruiser su postava koja je svirala na svim albumima do poslednjeg.

llc4

Prvi album „Gettin’ Down On It“ izdali su sami za svoju Hillgrass Bluebilly etiketu. Postoji priča da ih je Dan Auerbach potom preporučio vlasniku Alive Records i već drugi album „Bring Yo’ Ass To The Table“ 2008. izlazi za poznatog garaž/bluz izdavača (Black Keys, Radio Moscow, Andre Williams, Two Gallants…), a ta saradnja traje do danas. Publicitet koji je sledio početku saradnje sa Alive Records još više se pojačao posle sledeće ploče „All You Can Eat“ (2009) sa koje je poslednja pesma Waynedale uvrštena u osmu epizodu treće sezone popularne televizijske serije „Breaking Bad“.
Do narednog albuma „Junkyard Speed Ball“ čekalo se dve godine, a 2012. Left Lane Cruiser snimaju fenomenalni album sa obradama u društvu harizmatičnog Jamesa Lega na klavijaturama i vokalu (Black Diamond Heavies, The Immortal Lee County Killers). Bučne, garažne verzije slavnih bluz pesama likova poput Juniora Kimbrougha, Hond Dog Taylora, Hendrixa, Rolling Stonesa potvrđuju aksiom da bluz uvek zvuči svežije odsviran na garažni način raspojasano i spontano. Izbor velikih pesama, ali pre svega interpretacija istih ovu ploču svrtstava u sam vrh bluz rok produkcije novog veka, a činjenica da se radi o super-grupi koja dolazi iz garažnog muzičkog podzemlja samo pojačava ovu tvrdnju.

llc1

Sledeći album „Rock Them Back To Hell“ (Alive, 2013) poslednji je regularni sa Brennom Beckom na bubnjevima, dok je prošlogodišnji „Sligshot“ (Hillgrass Bluebilly Records) reprint i remaster davno izgubljenog drugog albuma štampanog samo u 200 primeraka 2006. godine.
Novi album donosi i novu postavu. Left Lane Cruiser sada su ponovo trio, ali ne prestaju da iznenađuju nekonvencionalnošću obzirom da basista Joe Bent pored basa svira i skejtbord slajd gitaru „Skiddley-Bow“ (ušnirana žica između osovina prednjih i zadnjih točkova daske) i njegov performans će sigurno biti propraćen euforijom na svakom živom nastupu benda.

llc2

U vreme kada su se pre 10+ godina formirali bilo je dosta drugih duo bendova sa istovetnom postavom: gitara/vokal i bubnjevi/vokal. Takođe, većina njih kretala se u istim ili vrlo sličnim žanrovskim vodama (garage rock / trash-blues), ali se dvojac iz Indijane izdvojio iz mnoštva pre svega zahvaljujući energičnoj i sirovoj interpretaciji bilo na pločama, bilo na živom nastupu, a Mississippi Blues uvaljan u Hillbilly/Punk-Rock, pa i Heavy Metal nasleđe momaka iz Indijane učinio je da su Left Lane Cruiser danas vodeći bend Garage/Blues žanra.

llc3

Pre sedam godina u okviru svoje prve evropske turneje svirali su u Beogradu i taj se koncert prepričava još odonda. U utorak, 10. novembra Left Lane Cruiser ponovo sviraju u Beogradu. Njihov koncert održaće se u KC Gradu, a karte su u pretprodaji na šanku KC Grada i u Pinball Wizard Records prodavnici ploča. Do kraja septembra – 900 din | od 1. oktobra do 9. novembra – 1200 din, na dan koncerta – 1500 din!!

LLC @ Wikipedia
LLC @ Facebook
LLC @ Alive Records
LLC @ AllMusic

 

 

Share

No comments yet